Erämaasafari Perämereltä - Napapiirille

 

 

Erämaasafari lumisten metsien kätköön. Kelkkareitit kulkevat perinteisiä jotoksia, talviteitä ja jäätyneitä erämaajokia. Monipuoliset reitit ovat kohtuullisen vaativia ajaa ja edellyttävät osallistujilta hyvää fyysistä kuntoa.

Ensimmäinen päivä
Safari alkaa heti aamulla Torniosta Kukkolan kylästä. Aluksi reitti kulkee pitkin Tornionjokea. Joelta siirrytään metsäreitille ja noin kahden tunnin ajon jälkeen olemme alueen kuuluisimmalla vaaralla, Aavasaksalla. Päivän aikana tulevat tutuksi laajat suoaukeat ja lumiset metsät. Tauot pidämme maastossa sijaitsevissa tulistelu- paikoissa.
Illan suussa saavumme metsäreittejä pitkin Napapiirillä sijaitsevalle Miekojärvelle  jossa yövymme erämaakämpässä. Sauna ja Napapiirin ylittämisen juhlaillallinen kämpällä.

 
 
 

 

Toinen päivä  - paluumatka kohti Kukkolaa alkaa
Aamupalan jälkeen ajamme kelkoilla porotilalle tutustumaan perinteiseen poronhoitoon. Poromies opastaa poronkäsittelyn niksit.
Porotilalta matka jatkuu Pellon kylän kautta Suomen ja Ruotsin rajalle. Ylitämme rajajoen ja matka jatkuun vaihteleva maastoista reittiä joka mutkittelee Ruotsin puolen pikkukylien kautta kohti Torniota. Lounas maastossa. Sauna ja safarin päätösillallinen Kukkolassa Pohjolan Pirtillä


 

Saatavuus: ajetaan tilauksesta, ryhmä suositeltava minimikoko on kuusi henkilöä. Safari on mahdollista suorittaa helmikuun alusta - maaliskuun loppuun.
Lähtöpaikka: Pohjolan Pirtti, osoite Koskitie 130, Kukkolankoski, Torniosta 15 km tietä E8 pohjoiseen.
Safarin kesto: kaksi päivää. Lisäksi mahdollisuus lisäpäivään Miekojärvellä.
Safarin hinta 1.795e/ henkilö - ajetaan yksi henkilö per moottorikelkka
Soveltuvuus: Hyvän fyysisen kunnon omaaville aikuisille.

Ota yhteyttä !

Lisätiedot ja tarjoukset numerosta p . 0400 692301  tai  sähköpostilla info@nordicsafaris.com 

 

Safari sisältää:
Majoituksen, kaksi yötä, yksi Miekojärvellä ja yksi yö Kukkolassa, saunapalvelut majoituspaikassa.
Ruokailut; aamiaiset (2)  ja illalliset (2)  majoituspaikassa, lounaat ja välipalat maastossa. 
Varusteet, kelkkahaalarit, kelkkakengät, käsineet, kypärä ja kypärämyssy.
Moottorikelkkavuokran safariajalle, kaksi ajopäivää,  ja tarvittavat polttoaineet.
Kelkat ovat liikennevakuutettuja.

Hyvä tietää; aamupalat ja päivälliset syödään majoituspaikoissa, välipalat ja lounaat maastossa.
Majoittuminen; Torne River Cottages -  kahden - kolmen hengen huoneet Kukkolassa, ja neljän - kuuden hengen huoneet Miekojärvellä. 
Miekojärvellä perinteinen kämppämajoitus, kämpässä ei ole sähköä, kynttilävalaistus, kaasuliesi, kamiinalämmitys, ulko vc, rantasauna.
Reppuun matkalla tarvittavat henkilökohtaiset varusteet: peseytymisvälineet, pitkä alusvaatekerta, villapaita ja - sukat, verryttelyasu tai vastaava ohuehko lämmin asu kelkkahaalarin alle ja pipo. Tutustu myös - hyvä tietää moottorikelkkailusta - sivuun

 

Lisäpäivä Miekojärvellä  

 

 

Toisen safaripäivän ohjelma;
Aamupalan jälkeen ajamme kelkoilla porotilalle tutustumaan perinteiseen poronhoitoon. Poromies opastaa poronkäsittelyn niksit jonka jälkeen ajetaan rekikierros porolla.
Ruokailu porotilalla. Miekojärvi on yksi Länsi-Lapin suurimpia järviä. Järvessä on runsaasti muikkua ja kuhaa. Kokeilemme kalaonnea pilkkimällä illalliskalat.
Sauna ja kalaillallinen. Lisäpäivän hinta on 550e/ henkilö.