Kukkolan Vierastalot

Paikka sijaitsee Kukkolan kylässä, perinteisessä maalaismaisemassa, 15 km Tornion kaupungista pohjoiseen sijaitsevan Kukkolankosken niskalla. Tornionjoki on Pohjois-Euroopan suurin vapaana virtaava luonnonlohen ja siian kutujoki. Kukkolankoski on Tornionjoen helmi.

Kaunista kulttuuri- ja luonnonympäristöä löytyy etenkin Kukkolankosken ympäristöstä. Koskialueella ovat säilyneet monet kalastukseen liittyvät vanhat perinteet näihin päiviin asti. Kukkolankosken kulttuurimaisemaan kuuluvat koskialueen perinteiset rakennukset sekä kalastukseen liittyvät rakennelmat rajajoen molemmin puolin.

Kukkolan Vierastalot

Uudet mökkihuoneistot, Kukkolan Vierastalot on nyt valmistuneet. Tasokkaaksi rakennetut ja hyvin varustellut huoneistot sijaitsevat Kukkolankoskella, perinteisessä maalaismaisemassa. Talot sopivat hyvin kaikille, jotka arvostavat kunnon majoittumista.

Huoneistot

Kukkolankosken kodikkaat mökkihuoneistot on suunniteltu ja rakennettu sekä lomaileville lapsiperheille että aktiivisille aikuisille. Mökkihuoneisto on suurehkon hotellihuoneen kokoinen. Kaikissa huoneistoissa on oma wc, suihku,tv, minikeittiö, kaksi sänkyä, yksi perinteinen ns 'sivusta vedettävä' puusänky (185 cm). Kylpyhuoneen lisävarusteita ovat saippua, shampoo ja hiustenkuivain. Minikeittiö on varustettu jääkaapilla, mikroaaltouunilla, kahvin- ja vedenkeittimellä, sekä peruskeittiövarusteilla neljälle hengelle.

Yhteen mökkihuoneistoon mahtuu mukavasti neljän hengen perhe, (kaksi aikuista ja kaksi lasta) ja toki tilaa löytyy myös yli neljän hengen perheillekin, Vierastaloilla on myös kolmen makuuhuoneen ( 6 vuodetta) huoneistoja.

Yhteensä 14 huoneistoa

Vuodevaatteet, pyyhkeet ja loppusiivous sisältyvät hintaan.

Lämmitystolpallinen autopaikka mökin edessä.

Alueella toimiva Pohjolan Safarit, ohjelmapalveluyritys tarjoaa sauna- ja ruokailupalveluja. Järjestämme talvikautena opastettuja moottorikelkkasafareita, poro- ja husky tila vierailuja ja kesäkautena kalastus-, metsästys-, koskenlasku- ja melonta ohjelmia. Vuokraamme myös veneitä ja kalastusvälineitä.

Kalastus Kukkolankoskella on elämys.

 

Kaunis, kahden valtakunnan perinnemaisema ja kosken kohina ovat yhtä tärkeitä kuin saalis. Lohi, taimen tai hopeakylkinen siika saaliina on sitten se lopullinen täyttymys. Vetouistelu soutaen on alueen perinteisin kalastusmuoto, mutta rannalta kalastamiseen löytyy hyviä paikkoja koskien varsilta. Tästä lisää tietoa kalastusohjelmista.

Kukkolan Vierastalot, löytyy osoitteesta Koskitie 130, Kukkolankoski, Tornio. Torniosta 15 km (Suomen puolta) Jokivarrentietä (E8) pohjoista kohti.


  

 
Päärakennuksessa on kaksi, kuuden hengen huonestoa - jossa kolme makuuhuonetta - ja yksi kahden hengen yksiö.

 

Riitta Ahosen maalaamat Vierastalojen seinämaalaukset kertovat alueen vaiherikkaasta historiasta, lippokalastuksesta, tukin uitosta ja joppauksesta.
 

Etäisyydet

Tornion kaupunki 15 km, Haaparannan kaupunki, (Ruotsi) 17 km, Kemi-Tornio lentoasema 35km, rautatieasema 15 km, bussipysäkki 100m, moottorikelkkareitti 1 km, ravintola 15 km, kauppa 9 km, naapuri 150 m, hiihtolatu 100m; latu kulkee Tornionjoella, valtakunnan raja 300m, Kukkolankosken koskikentälle matkaa 400m, Greenline golfkenttä 17 km.

Osoite on Koskitie 130 Kukkola.  Torniosta 15 km Kilpisjärvelle johtavaa jokivarrentietä (E8) pohjoiseen.

Lisätietoja p. 0400 692301 tai sähköpostilla info@nordicsafaris.com